Besök LucidERP:s hemsida

Redovisning av intäkter - uppdrag på löpande räkning - K2 & K3.

Regelverket är enkelt. Intäkten ska redovisas i takt med att arbetet utförs.

Exempel:

Charlotte arbetar 8h för en kund den 1:a september till ett överenskommet pris om 1000 kr per timme ex moms om 25%. Företaget fakturerar kund den 15:e september.

Det ofakturerade utförda arbetet redovisas som en ej fakturerad intäkt värderat till försäljningspris (3XX0). Den fordran som uppkommer redovisas som en upparbetad men ej fakturerad intäkt (1620). 

När företaget fakturerar kund så bokas en kundfordran (1510) och utgående moms (2610). Intäkten övergår från att vara ej fakturerad (3XX0) till att vara fakturerad (3XX1).

Visst är det enkelt? Exempel brukar vara det. Så hur ser det ut i verkligheten?

Ovan exempel avser en dag för en medarbetare och det har skapat 7 poster i en huvudbok. Med 21 arbetsdagar på en månad så blir det 147 poster (7 x 21). Sen kanske ni är 20 medarbetare >> 2 940 poster (147 x 20). För att inte nämna att det sannolikt är olika timtaxor i uppdragen och att ni kanske också behöver flytta ofakturerade arbeten som redan blivit bokförda. 

Plötsligt har något som är enkelt blivit krävande om ni vill göra det rätt och få god uppföljning på era uppdrag och medarbetare.

Lösningen

Låt LucidERP göra jobbet åt er. Helt automatiserat.

Om LucidERP

Ett kraftfullt och minimalistiskt affärssystem byggt för professionella tjänsteföretag. Helt molnbaserat.
Grundat år 2021 av Alexander Engel.